Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 26 yaşından gün almamış yükseköğretim öğrencilerine yönelik "teknolojik cihaz ve internet desteği" başvurularının başladığını duyurdu.

Destekten faydalanabilmek için öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş bir fatura ile birlikte başvuru yapması gerekiyor.

Satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan mobil telefon ile bilgisayar cihazları için bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin 500 lira destek verilecek.

İkinci el cihaz satın alımları destek kapsamının dışında tutulacak.

Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olarak verilecek.

İnternet desteği, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek.

Taleplerin kabul edilmesi durumunda mobil telefon için nihai satış bedelinden yüzde 44,44'ü, bilgisayar için yüzde 16,66'sı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin bildirdiği kendi adına kayıtlı IBAN numarasına fatura kesim tarihinin takip eden ayın 20'si itibariyle yatırılacak.

Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın belirlediği bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Detaylara, "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" sitesinden ulaşılabilecek.