Olay, 2 Aralık 2022 günü Kadınana Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Engin Taş'ın (36) çalıştığı fırına gelen iki genç kız, Taş'tan kendilerini takip eden S.Ç. (20) ve V.Ç.'yi (17) uyarmasını istedi. Tartışmanın ardından S.Ç., Taş'ı bıçaklayarak öldürdü.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık S.Ç. hazır bulundu. Suça sürüklenen çocuk V.Ç. ise avukatı tarafından temsil edildi.

Genç Kızları Korurken Öldürülen Adamın Davası Sürüyor! (1)

Tanık İ.S.'nin ifadesinin ikinci duruşmada da alınamadığı belirtildi. Maktul Engin Taş'ın eşi Ö.T.'nin olaya ilişkin verdiği ifade de duruşmada okundu. Ö.T., eşinin arkadaşının kendisine telefonla ulaştığını ve "Engin kavga etti hastaneye kaldırdık" dediğini, hastaneye gittiğini ve eşini kaybettiğini söyledi.

Mahkeme, ilk duruşmada ifadeleri alınan tanıklar E.E. ve M.B.'nin her iki sanığın da maktulü bıçakladıkları beyanları üzerine dosyadaki kamera görüntülerinin Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilerek net çözüm yapılmasına, tanık İ.S.'nin üçüncü duruşmada hazır edilip, her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: İHA