Gazeteci Fatih Portakal, dün akşamki haber bülteninde emeklilere yapılan zammın beklentileri karşılamadığını belirterek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni bir düzenleme yapılacağını dile getirdi.

3 Ocak'ta açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine kesinleşen zam oranının yetersiz olduğunu ifade eden Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ün ilk kabinesi sonrasında emeklilere yüzde 5 ek zam yapılacağını açıkladığını hatırlattı.

Fatih Portakal

Erdoğan'ın bu açıklamayla zam oranını yüzde 42,6'ya çıkardığını belirten Portakal, emeklilerin beklentilerinin altında kalan bu rakamın yaz aylarında bir düzenlemeyle artabileceğini söyledi.

emekli maaşına zam

Fatih Portakal, dün akşam yayınlanan haber bülteninde, emeklilere yapılan ek zam oranının beklentileri karşılamadığını belirterek, yeni bir ek zam için mart ayının işaretini verdi.

"Emekliler mutsuz"

Portakal, "Emekli mutsuz. Ben size söyleyeyim mi? Emekliler mutsuz. Ben bu emeklilere ekstra bir düzenlemenin Mart ayında olabileceğini düşünüyorum. Yazın bir tarafa." dedi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin