Hafif Sonbahar sarımtırağı düştü zaten doğaya. Bu arada pürtelaş Kış hazırlıkları sürüyor.. 

İşte bulgur kaynatılıyor, işte domates soslar yapılıyor, işte salçalar hazırlanıyor, işte patlıcan-biber diziliyor ve kurutulmaya çalışılıyor, gibi, gibi..

Gelelim, benim penceremden görülen Bucak ilçesi gündemine..

2 büyük yazım konu başlığı var:

İlki ‘30 Ağustos’ kutlaması, diğeri ise Oğuzhanspor Yönetimi..

Önce Oğuzhanspor Yönetim mevzuna dalalım mı? 

Mevcut Yönetim, Başkan Zeki Doğan ile basın toplantısı düzenledi. Mealen dediği şudur:

‘’Oğuznhaspor Yönetimi görevinin başındadır, sorunları çözmektedir, Bal ligine takımı hazırlamaktadır, transfer yapılacaktır, Burdur Milletvekili Yasin Uğur başta olmak üzere Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak TSO destekleri mevcuttur, Oğuzhanspor taraftarı hiç kaygılanmasın, şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapılacaktır. En önemlisi kimseden maddi yardım istemiyoruz, bütçemiz yeterlidir..’’ 
 
Bucaklı bir sokak gazetecisi olarak içime bir ferahlık geldi ve:

‘‘Oh ne güzel, hiç sorundan bahsetmeyen bir yönetim var’’ dedim..

Diğer taraftan Antalya grubu Başkan Ercan Mutlu, bazı şartlar öne sürerek yönetime talip olduklarını düzenledikleri basın toplantısıyla ilan ettiler..

Mealen ne dedi Ercan Mutlu:

‘’1.5 milyon TL bütçe oluşturduk, sponsorluk antlaşmaları hazırladık, sporcuların kalacağı modern kamp binası inşasının planını yaptık, hatta transferden sorumlu, sponsorluktan sorumlu, medyadan sorumlu gibi görevlendirmeyi bile kendi aramızda yaptık, biz yönetime talibiz, ancak tek bir şartımız var, o da önerdiğimiz 30-35 kişinin kulübe üyeliklerinin hemen yapılmasıdır.’’  

Ercan Mutlu ve ekibine teşekkür ederim şahsen.. 

Neden mi?

Zamanında kulübü oyuncak gibi yönetenler ciddi talip ve rakip olunca sahiplenme arzusuna büründüler..

Bu gariban sokak gazetecisi ne günleri gördü.. 

Daha 3 yıl önce Oğuzhanspor yönetimi görevi bıraktı ancak kimse almazdı, kimse göreve talip olmazdı, işin kötüsü neredeyse kulüp kapanacaktı.. 

Artık öyle olmuyor, Bucaklı bir şekilde Oğuzhanspor’a sahip çıkıyor ve yönetimsiz bırakmıyor..

‘’Her zaman alternatif, mevcudu daha güçlü kılar..’’

Sonuç olarak şimdiki yönetim devam eder, Ercan Mutlu ve ekibi süreci takip eder.. 

Esas bomba gündem ’30 Ağustos’ kutlaması ve skandalı..

İlçe protokolü nasıldır?

Herkesin bildiği gibi ilçe mülki amiri kaymakam, sonra belediye başkanı sonra diğerleri ile devam eder..

Olay nedir?

Bucak Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 09.00’da çelenk koymak için protokol hazır olur. Kaymakam, Cumhuriyet Başsavcısı ve diğerleri bekliyorlar, kimi?

Belediye Başkanını..

Belediye başkanı yaklaşık 1 hafta önce yılık iznine ayrıldığı biliniyor. Yerine ‘vekil başkan yazısı’ ile bir belediye meclis üyesi bırakılıyor. Birisi mevcut belediye meclis üyesinden, diğeri dışarıdan atanan 2 tane de belediye başkan yardımcısı vardır. 
Törene katılması gereken belediye başkan vekilidir. O yok, başkan yardımcısı yok, dışarıdan atanan diğer başkan yardımcısı bir şekilde ulaşılıyor ve törene katılıyor.

Böylece protokol tam tamına 16 dakika bekliyor..

AK Parti Bucak İlçe Başkanı, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Bucak’ta oldukları halde törene katılmadıklarını öğrendim.. 
Ben bu duruşu da anlamadım. 
Neden mi? 
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çelenk koymak üzere Anıtkabir’e çıkıyor, üstüne üstlük slogan bile atılıyor ama Anadolu'nun bir ilçesinde AK Partili siyasetçiler ‘30 Ağustos’ törenine katılmıyor..

Bu ne iş arkadaş, bir türlü çözemiyorum, nasıl bir siyasi denklemdir, nasıl bir siyasi mesajdır, hiç ama hiç anlamadım. Anlayan bana da bir anlatsın abi..

Gelelim esas başka fiyaskoya..

Şimdi şöyle hayal edin: Cumhurbaşkanı törene gelmiş ama protokol 2 numarası TBMM Başkanı gelmemiş, o tören bekletilir mi?
Asla bekletilmez, tören icra edilir..

Bucak ilçesinde maalesef 1 numara, 2 numarayı beklemiştir, hem de 16 dakika..

Bu olmadı şimdi.. 

Protokol sıralamasında 1 numara, 2 numarayı asla beklemez. 2 numara önce gelir, 1 numarayı bekler..

Ben kaymakamın yerinde olsaydım, belediye başkanı, yardımcıları ya da görevlendirilen birisi gelmiyorsa; nezaketen 5 dakika bekler, ondan sonra hemen törene geçer ve tutanak tutturur, neden törene katılım olmadığını dair idari soruşturma açar, sonucunu bakanlığa bildirirdim..

Son söz: sokak gazetecisi bu yaşananlardan dolayı çok üzgün ve çok kaygılıdır.. 

Eylül’de Geldi Eylül’de..

Bir dahaki yazımda buluşmak üzere sevgiyle ve sağlıklı kalın!