Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göktaş, faizsiz evlilik kredisi için pilot uygulama başlatılacağını açıkladı.

Göktaş, kredinin 2 yıl geri ödemesiz olarak 4 yıllık olacağını belirterek, "Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek." dedi.

Göktaş, kredinin şartlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

  • Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak.
  • 4 yıllık kredi, 2 yıl geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek.
  • Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak.

Göktaş, "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna ise "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz" yanıtını verdi.

Bu haber, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamalarına dayanıyor. Haberde, faizsiz evlilik kredisinin 2 yıl geri ödemesiz olarak 4 yıllık olacağı, pilot uygulamanın deprem bölgesinde başlayacağı ve Meclis'in onayından sonra hayata geçeceği belirtiliyor.