Evlilik kredisi başvurusu için detaylar belirlendi. Evlilik kredisi başvurusu ilk etapta deprem bölgesinde alınacak ve daha sonra Türkiye genelinde uygulanacak. Aile ve Gençlik Fonu Programı kapsamında onaylanan çiftlere toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz ilk 2 yıl içinde 150 bin TL kredi desteği sağlanacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi (1)

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanacak yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. Kredi, 2 yıl geri ödemesiz olacak ve toplamda 4 yıl içinde geri ödeme şartıyla birlikte 150 bin lira olacak. Bu uygulama ilk aşamada deprem bölgesinde bulunan 4 pilot ilde, yani Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da başlayacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU

Başvurular dijital ortamda alınacak ve krediye başvurabilmek için yaş kriteri aranmayacak. Ayrıca, kredi miktarının her yıl artacağı belirtilmiştir.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

15 Şubat'ta, deprem bölgesinde faizsiz evlilik kredisi başvuruları alınacak. Bu bilgi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda duyuruldu.

evlilik-kredisi-detaylari

BAKAN AÇIKLADI

Bakan Göktaş, "Deprem bölgesinde ilk defa uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fon, yönetim kurulu tarafından yönetilecek ve bu kurul, projeleri, kaynak aktarımlarını ve harcama programlarını belirleme yetkisine sahip olacak.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin