Evde içi yumuşak dışı çıtır çıtır olan patates kızartmaları yapmak çok kolay bir iş değil. Ancak bunun için bazı püf noktalar var. Siz de bu püf noktalarını takip ederek evinizde lezzetli ve çıtır çıtır patates kızartmaları yapabilirsiniz.

  • Öncelikle doğru patatesi seçmek çok önemli. Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için, sert ve nişastalı bir patates seçmeniz gerekir. İdeal patates çeşitleri arasında Russet Burbank, Yukon Gold ve Idaho Russet bulunur.
  • İkinci adım olarak patateslerinizi doğru şekilde soymanız ve dilimlemeniz gerekecek. Patatesleri soyarken, mümkün olduğunca az nişastalı kısmı soymaya çalışın. Patatesleri dilimlerken, eşit kalınlıkta dilimlere dikkat edin. Çok kalın dilimlenmiş patatesler, kızartırken içleri pişmeden dışı yanık olabilir. Çok ince dilimlenmiş patatesler ise, kızartırken çabuk yanabilir. Bunun için ideal kalınlığı ayarlamalısınız.

naile (7)

  • Üçüncü adım da patateslerin nişastasını atması için beklemesi. Patatesleri dilimledikten sonra, nişastasını atması için soğuk suyun mümkünse buzlu suyun içinde bekletin. Bu işlem, patateslerin kızartırken daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Dördüncü adımda patatesleri iyice kurulamak olacak. Nişastasını atan patatesleri, kağıt havlu ile iyice kurulayın. Bu işlem, patateslerin kızartırken daha fazla yağ çekmesini ve yağın sıçramasını önleyecektir. Böylesi hem dağa güvenli hem de daha sağlıklı olacaktır.
  • Beşinci ve son adımınız kızartma işlemi. Patateslerinizi kızartırken sık sık karıştırın. Bu işlem patateslerin eşit şekilde kızarmasını sağlarken birbirine yapışmasını önleyecektir. Patatesleri kızarttıktan sonra, sıcakken servis edin. Soğuyan patatesler, daha az çıtır olacaktır.

Patateslerinizin daha lezzetli olması için tuz ve baharat ekleyebilirsiniz. Tuz ve baharat lezzetini arttıracaktır. Afiyet olsun.