12 Ekim geldi ve evde bakım maaşı alıcıları, maaşlarının yattığı illeri ve ödeme tarihlerini merak ediyor. Engelli bireyler ve ailelerine sunulan bir destek. Ekim ayında da maaş bekleyenlere ulaşacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile iş birliği yaparak evde bakım maaşlarını sunmaktadır, bu maaşlar engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır.

emekli-maas-hesaplama

Evde bakım maaşı, engelli bireylerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla sunulan önemli bir sosyal yardımdır. Ancak Ekim ayının ilk on günü geçti ve hala maaşlar yatmadıysa, insanlar ne zaman ödeme alacaklarını sorgulamaya başlıyorlar.

emekli ikramiyeleri

Ekim ayında evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Ekim ayı evde bakım maaşı henüz hesaplara yatırılmadı. Ödemeler, her ayın 15'i ile 31'i arasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından yapılır. Ödemelerin yatmasını bekleyenler, bu tarih aralığında ödeme yapılacağını göz önünde bulundurmalıdır.

emekli zam-1

Evde bakım maaşlarına zam var mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı ve bu verilere dayanarak memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılan zam oranları belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları temmuz ayında yüzde 17,55 artırılacak, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artış gösterecektir.

Editör: Evrim Tuna Şahin