Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarının enflasyon oranına göre artacağını ve bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını açıkladı.

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte, emekli vatandaşların geçim sıkıntıları daha da arttı. Temmuz ayında zamlar alamayan ve aylıkları açlık sınırının altına düşen emekliler, emekli maaşlarında bir artış bekliyorlar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşları konusunda enflasyonun geniş kesimler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri hafifletmek amacıyla ciddi düzenlemeler yaptıklarını ve maaşlarda iyileştirmeler sağladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak.” dedi

Editör: Evrim Tuna Şahin