Emekli maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı artışları için kapsamlı düzenlemeler yıl başında yapılacak. Bu düzenlemelerle milyonlarca emeklinin geliri artacak. Orta Vadeli Plan'ın (OVP) açıklanması ve mali disiplinin belirlenmesinin ardından atılan ilk adım, 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi oldu. Bu adım, 15 milyonu aşkın emekliyi etkileyecek.

Ekonomi gündemi, TBMM'de yeni yasama döneminin başlamasıyla hareketlendi. Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı sonrasında, Başkan Erdoğan emeklilere 5.000 TL ikramiye müjdesini duyurdu. Emeklileri rahatlatacak bu ilk düzenleme için bütçe zorlandı, ve Cumhuriyet ikramiyesi 12,2 milyon emekliyi etkiledi. Bu düzenlemenin maliyeti 61 milyar TL olarak belirlendi.

emekli yılbası

29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyesi Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. Ayrıca, Başkan Erdoğan, emeklilerle ilgili durumun yılbaşında yeniden gözden geçirileceğini açıkladı. Bu düzenlemenin Meclis Genel Kurulu'nda oylanacağı ve Resmi Gazete'de yayımlanacağı belirtildi.

emekli zammı emekli ikramiyesi

Emekliye zam ne zaman ?

Bütçe çalışmalarının sonuçlanmasıyla refah artırıcı adımların atılması bekleniyor. 2024 yılının başında uygulanacak maaş zammı düzenlemeleri için geri sayım başladı. Başkan Erdoğan, bu çalışmaların sonucunda milyonların refah düzeyini artırmak için adımlar atacaklarını belirtti. Ayrıca, asgari ücret ve emekli zammı düzenlemeleri hakkında konuşurken, kimseyi enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

emekli-maas-hesaplama

Emeklilere ikramiye son haneye göre yatacak

Bununla birlikte, 5000 TL emekli ikramiyesi, sigorta tahsis numarasının son hanesine göre ödenecek.

Editör: Evrim Tuna Şahin