Alınan bilgilere göre, en düşük emekli maaşı alan bireylere 3 bin 500 TL doğalgaz desteği sağlanacak.

Emekliler, artan fiyatlarla mücadele etmeye devam ederken, beklentileri suya düşen bir sürece girmiş durumda. Bayram ikramiyelerinde beklenen artış da gerçekleşmeyince hayal kırıklığı yaşandı. Ancak, hükümet emekliler için yeni destek paketleri hazırlama yolunda adımlar atıyor.

Para2

Emekliye doğalgaz desteği

Özellikle en düşük emekli maaşı alanları hedefleyen özel destek paketleri üzerinde bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyor. Tamamlandığında bu paketler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak

Dogalgaz Aboneligi Nasil Alinir

3 bin 500 TL destek 

Emeklilere yönelik gıda desteğinin yanı sıra doğalgaz desteğinin de sağlanması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yıllık olarak dar gelirli vatandaşlara 3 bin 500 TL doğalgaz desteği sunuyor. Bu desteğin, 10 bin TL'nin altında emekli maaşı alan emekliler için de geçerli olması sağlanacak. Doğalgaz desteğinin, 8 ay boyunca aylık 440 TL olarak öngörüldüğü belirtiliyor.

Emekliler için doğalgaz destek yardımının Ramazan Bayramı'na kadar ödenmesi planlanırken, ikramiyelerin de bayramdan önce verilmesi öngörülüyor. Eğer doğalgaz desteği de bayramdan önce verilirse, emeklinin eline toplamda bayramdan önce 3 bin 440 TL ödeme yapılacak olacak.

Kaynak: Haber Merkezi