Milyonlarca emekli, artan enflasyon ve geçim sıkıntıları ile mücadele ederken temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan gelen bir açıklama, emeklileri endişelendirdi. Erdursun, emekli maaşlarında düşüş olabileceğini açıkladı.

Asgari Ücrette Kritik Saat (1)

Emeklilerin umudu yok

Emeklilerin durumu her geçen gün daha da zorlaşıyor. Sürekli artan fiyatlar, emeklilerin cebindeki paranın erimesine neden oluyor ve bu durum Türkiye'nin ana gündemini oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Para yok" açıklamaları karşısında emeklilerin isyanı büyüyor. Seyyanen zam umudu da tükenmiş durumda. Emekliler, umutlarını temmuz ayına bağlamış durumda.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, temmuz başı itibarıyla emekli maaşlarıyla ilgili daha iyileştirici ve alım gücünü artırıcı değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Bu açıklama, emeklilerin temmuz ayındaki zam beklentisini artırmış durumda.

2024 Asgari Ücret Bombası! İşçileri Sevindirecek Rakamlar Ortaya Çıktı!

SGK uzmanı açıkladı...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, artan döviz kuru ve enflasyon nedeniyle emekli maaşlarının reel değerinin düşeceğini ve 1 Temmuz'a kadar en düşük emekli aylığının 5 bin liraya kadar gerileyebileceğini açıkladı. 

Erdursun açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"10 bin liranın değeri bir kaç günde dolar bazında 9 bin TL'ye düştü. 1 Temmuz'a kadar belki en düşük emekli aylığının değeri 5 bin liraya düşecek. Sonra tekrar iyileştirme yapacaklar. İyileştirme yapmaları bir işe yaramaz. Çünkü fiyatlar alacak başını gidecek"

Kaynak: aydınlık