Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağı açıklanmıştı. İkramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda araştırmalar sürüyor.

Emeklilere ne kadar ikramiye yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak 5000 TL ödeme yapılacağını belirtmişti.

emekli iha

Emekli ikramiyesi kaç kişiye yatacak?

Yaklaşık 17 milyon emekli için üçüncü bir ikramiye ödemesi olarak yapılacak bu ödemenin Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." dedi.

Emekliler İçin Dev Müjde! Cumhuriyet'in 100. Yılında Muhteşem İkramiye (2)

Emeklilerin ikramiyesi ne zaman yatacak?

2023 yılında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödenecek. İkramiye, kasım ayı içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

İkramiyeden, emekli aylığı alıp sigortalı olarak çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. Bu kapsamda 12.2 milyon emekliye ödeme yapılacak.

Dul ve yetim maaşı alanlar ikramiye alacak mı?

Dul ve yetimler de ikramiyeden yararlanacak. Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

emekli para

Dul ve yetim maaşı alanlara ne kadar ikramiye verilecek?

Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin