Bakan Işıkhan, ikramiyelerin bayramdan önce ödeneceğini ve Bağ-Kur ve SSK prim günlerinin eşitleneceğini de açıkladı.

Türkiye genelindeki emekliler, bayram sevincine erken kavuşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, emeklilerin bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi ve bu tutar bayram öncesinde hesaplara yatırılacak.

Eyt'liler Dikkat! Bu Nedenlerle Emeklilik Başvurularınız Reddedilebilir! (4)

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ödeme günlerinin planlandığını ve ilgili yasanın Meclis tarafından onaylandığını belirtti.

Emekli Maaş Farkı 2

Ödeme tarihleri belirlenecek

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre, bayram ikramiyeleri ile ilgili yasa tasarısı Meclis'ten geçmiş durumda. Işıkhan, emeklilere seslenerek "Hayırlı olsun" dedi ve ödeme günlerinin planlandığını, bayramdan önce emeklilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti.

"Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz, ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz" diyen Işıkhan, gelecek dönemde daha iyi hizmetler sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bağkur Emeklileri (1)

Ayrıca, Bakan Işıkhan Bağ-Kur'lu emeklilerin sigorta prim gün sayısının, SSK'lılarla eşitlenmesi müjdesini verdi. Seçim sonrası bu konuda çalışma yapılacağını belirten Işıkhan, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii," dedi.

Işıkhan, istihdamı artırma ve kayıt dışılığı azaltma hedeflerinin önemine vurgu yaparken, Emekliler Yılı kapsamında emeklilere yönelik desteklerin süreceğini ve çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynak: habertürk