Emeklilerin merakla beklediği 29 Ekim emekli ikramiyesi için son durum belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bakan Bilgin, gazetecilerin emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi sorusuna, "çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık verdi. Bakan Bilgin, konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ikramiye verileceği iddia ediliyordu. Ancak henüz bu iddialar resmi olarak doğrulanmadı.

Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, emeklilere ikramiye verilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi. Develi, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir" dedi.

Emekliye ikramiye verilip verilmeyeceği ve verilirse ne zaman verileceği konusundaki son açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapacak.