Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle milyonlarca emeklinin merakla beklediği konu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği oldu.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı vesilesiyle yılda iki kez ikramiye alan emeklilere, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 5000 lira ikramiye verileceği iddiaları gündemde yer aldı.

Bakanlık üçüncü emekli ikramiyesi için hazırlanıyor

Bu iddialar üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları, düzenleme için hazırlıklara başladı. Açıklamanın, bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

emekli zam ikramiye

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu. Dağ," Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir toplantısında şu sözlere yer verdi:

"Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarı ile uygun değil. Hangi aşamada olduğunu çok bilmiyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır."

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği henüz kesinleşmedi. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Açıklamanın, çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulacağı tahminler arasında.

Editör: Evrim Tuna Şahin