Ağustos ve Temmuz aylarıyla birlikte açıklanan enflasyon rakamları, emekli ve memur maaşı zamlarının şekillenmesine yol açtı. İki aylık enflasyon farkı, memurlar için kümülatif olarak %19,5 olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaşı hesaplamalarında önemli bir değişiklik yapılacağını açıkladı. Artık emekli ve memur maaş zammı hesaplamaları, hedef enflasyon oranlarına göre yapılacak.

Ağustos ayında aylık enflasyon %9,09 olarak gerçekleşti. Bu nedenle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayı için %9,49 ve Ağustos ayı için %9,09 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Bu, sadece 2 ay içinde kümülatif olarak %19,5'lik bir zam anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi. Memur ve emekli maaşlarına dikkat çeken Yılmaz, enflasyon farkının memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağını ve diğer emekli gruplarıyla ilgili dengeleyici çalışmaların düşünülebileceğini belirtti. Yılmaz, bu konuda çalışmaların yıl sonuna kadar sonuçlandırılacağını ifade etti.

Editör: Evrim Tuna Şahin