Emeklilik için her ay işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen primler, toplam 3600 günü aştığında çalışanlar, e-Devlet üzerinden ne kadar emekli maaşı alabileceklerini görebiliyorlar.

"Ne kadar emekli maaşı alırım?" hesaplaması...

2024 Ocak ayı itibarıyla gerçekleşen emekli maaşı zam artışlarının ardından SGK tarafından sisteme yüklenen yeni veriler, kısa süre içinde emekli olmaya hak kazanan binlerce kişiyi, "Emekli olunca ne kadar maaş alırım?" sorusunu sormaya yönlendirdi.

Emekli Maaşı hesaplama

Emekli maaş hesaplama ekranı

Emekli maaşı sorgulaması için e-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra arama butonuna "Ne kadar emekli maaşı alırım?" yazılarak SGK'liler için "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" sekmesine tıklanıyor. Ardından gelen penceredeki bilgilendirme yazısındaki tiki işaretleyip "Devam Et" butonuna tıklanması gerekiyor.

Emekli Maaşı hesaplama bağkur

Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama

Bağ-kurlular için ise arama kısmına "4B Emekli Aylığı Hesaplama" yazılması ve gerekli detayların işaretlenmesi gerekiyor. Bağ-Kurlular, 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını görüntüleyebiliyorlar.

Emekli Maaşı hesaplama ekranı

Yeni açılan pencerede çalışılan sektör ve bakmakla yükümlü olunan kişi varsa bu seçenekleri de işaretleyip son adım olan 'hesapla' butonunu tıklamak gerekiyor. Son gelen pencere ile olası emekli maaşı, ek ödeme tutarı, aylık ve yıllık ortalama kazançlar, dönemlere göre aylık bağlanma oranları ve yine dönemlere göre prim gün sayıları öğrenilmiş oluyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin