Teknoloji ve Bilgi çağını yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılında bugün İHA larin SİHA larin programlarının yazıldığı, elektrikli arabaların enerji kullanımı ile ilgili birbiriyle yarıştığı dönemde 50000 merkez, yaklaşık 30 bin köyleri olmak üzere 80000 e yakın insanın yaşadığı öyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde de değil haa Antalya, Isparta, Burdur gibi büyük illerin orta yerinde, geçiş noktasında, organize sanayisinde 100lerce fabrika bulunan, kelli felli bir ilçe Bucak.

Peki coğrafi konumu, işlem hacmi, nüfusu gibi oranlara bakıldığında elektrik hizmeti özel bir şirket tarafından yapılan bu güzel ilçede mütemadiyen elektrik kesilmesi hele ki böyle bir zamanda size de mantıksız gelmiyor mu?

Bakım yapılıyormuş!!! Bu kadar bakım başka bir nesneye yapılsaydı kendi başına elektrik üretirdi bu zamana kadar sanırım!!! Bu bakım illa tüm gün sürmek zorunda mı ? İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da yapabiliyor musunuz acaba eski zamanlardan kalma elektrik kesintilerini? Kimse bir şey demiyor, Tek El işletme biziz, rakibimiz yok işinize gelirse dayatmalarıyla bu halkın bu muameleyi görmesi yanlış değil mi? Bu şirketi yöneten, denetleyen kimselere bunu soracak ya da buna dur diyecek kimse yok mudur? Ama efendim biz elektriği Pazar günleri kesiyoruz diyecekler!

Peki neredeyse ayda bir her Pazar kesilen elektriğin sonuçlarına bakalım! Sontajlar çalışmıyor su yok, hafta boyu işinde olan vatandaş, evinin eksiklerini işlerini yapacak aletler çalışmıyor, hayatının en önemli günü adamın düğünü var ama napalım nasip elektrikler kesik sana denk gelmiş diyorlar, kasapların önü jeneratörden geçilmiyor...

Daha birçoğunu siz üretin. Bu bakımlar illa yapılacaksa geceleri olamıyor mu? Ya da daha çok işçiyle kısa zamanda olmuyor mu? Tabi ki bu soylemlerimiz çalışan emekçi kardeşlerimize değil keza Bucaktaki merkezde güler yüzle vatandaşı karşılayan ya da bir elektrik arızasında hemen müdahale eden emekçilerimizin hakkını verelim kendilerine teşekkür ederiz.

Ama buradan sesleniyoruz artık elektriklerimiz kesilmesin!!!!