Türkiye’nin ihracat rakamlarına dikkat çeken ekonomist doların Türkiye için geleceği konumu duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile oldukça dikkat çeken ünlü ekonomist Türkiye için doların geleceği konumu duyurdu. Yaptığı paylaşımda Türkiye’nin ihracat rakamlarına ve ithalatın azalmasına dikkat çeken ekonomist doların olması gereken rakamı söylediğinde bunun çok düşük bir rakam olarak delice görülebileceğini dile getirdi. İşte tüm detaylar...

Doların Türkiye için adil değer ne?

Sosyal medya hesabı üzerinden dolar hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken ünlü ekonomist yaptığı paylaşımlarda tablolar ile Türkiye’nin ihracat rakamlarına dikkat çekti. İthalattaki azalmaya vurgu yapan ekonomist doların Türkiye için gerçek değeri kulaklara delice gelebilir dedi.

Yaptığı paylaşımdaki tahminlerinde;

"Türk lirası için gerçeğe uygun değerimiz $/TRY 21,00 ve bu çoğu kişiye tamamen çılgınca geliyor. Ama öyle değil. Türkiye'nin ihracat hacimlerine (lhs, kırmızı) bakın, ithalata (rhs, kırmızı) kıyasla ciddi oranda artış var. Benzer net ihracat patlamasına sahip yalnızca bir gelişmekte olan ülke var: Brezilya (mavi)..." ifadelerini kullanan ekonomist doların Türkiye için adil rakamının 21 TL olduğunu dile getirdi.

Dolar sert bir düşüş yaşayacak!

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın attığı ekonomik adımlar oldukça yerinde. Türk Lirası için güçlü bir değer artışı beklentisi içindeyiz. Türk Lirası'nın adil değeri 21 TL'dir. Gelecekte dolar kuru tamamen serbest bırakılacak. Bu noktadan sonra, dolar kuru başlangıçta yukarı yönlü hareketler sergileyecek. Ancak bu hareketler kalıcı olmayacak ve kısa sürecek. Daha sonra sert bir düşüş yaşanacak ve dolar kuru 21 TL'ye kadar gerileyecek" ifadeleri ile daha önce de doların gerçek değerinin 21 TL olduğunu savunan ekonomist doların sert bir düşüş ile karşı karşıya kalacağını belirtti.