Yerel seçimler, büyükşehirlerden köylere yani kılcal damarlara kadar herkesin yaşadığı yere sandık koyup, demokrasinin nüfus ettiği seçimlerdir.

Onun için de demokrasi şöleni diyoruz.

Geçen hafta bir işim dolayısıyla Bucaktaydım. Daha sonra doğup büyüdüğüm Kızılkaya beldemize uğradım. Yerel seçimler sebebiyle her yer afişlerle, bayraklarla donatılmış. Bir kısım adaylar afişlerde meclis üyelerini diğer bir kısmı da projelerini paylaşmış. 

Heyecanlanmamak elde değil!

Aslında belediye başkanlığı yaptığım önceki dönemlerde bu tür afiş veya bayrakların asılmasına gerek masraf gerekse çevre kirliliği açısından karşı çıkıyordum. Kendi katıldığım bir belediye seçiminde belde içerisine bayrak veya afiş asmama kararı almıştım. Ancak bayan bir seçmen arkadaşımızın bana bu konudaki sitemi hala aklımdadır...

" Başkanım, belde içerisi karşı partinin bayraklarıyla dolmuş. Bende kendi partimin bayraklarını görmek istiyorum. Bu bana pozitif enerji veriyor" demişti.

Geçmiş tarihimizi düşündüm. Yaşanılan birçok savaşlar, fetihler ve milli mücadele dönemlerinde bayrak ve sancak çok önemlidir. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinde, Ulubatlı Hasan'ın sancağımızı kalenin surlarına dikmesi askerimizin moral, motivasyon ve heyecanını en üst seviyeye çıkarmış ve savaşın seyrini değiştirmiştir. 

Geçmiş tarihimizde bu tür örnekler çoktur.

Buradaki bayrak örneğimiz,
İnsanlarımızı motive ettiği ve heyecan verdiği içindir. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın.

Tabiki 31 Martta sadece seçimlere giriyoruz. Demokrasi adına bölgemize hizmet edecek belediye başkanı ve yönetimini seçeceğiz. Herhangi bir tartışma ortamı olmadan, birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerin tamamlanması arzusundayız. Şu ana kadar da bölgemizde herhangi bir tartışma duymadık. 

Benim açımdan, Milli bayramlarımızda olduğu gibi yerel seçimlerde de heryerin afiş ve bayraklarla süslenmesi gerçekten heyecan veriyor. Toplumumuzda ki o heyecanı da görüyor ve izliyorum

Adı üstünde bu demokrasi şöleni...

Bu demokrasi şöleninde yeni insanlar tanıyorsunuz, yeni fikirler ediniyorsunuz, daha objektif kararlar alabiliyorsunuz, ortamdaki hareketlilikten dolayı esnaf kazanıyor, marketçi kazanıyor, matbaacı kazanıyor ve birçok vatandaş bu durumdan pozitif katkı sağlıyor.

BUCAK KIZILKAYA-GÖLHİSAR

Bucak ve Kızılkaya beldemizdeki Yerel seçimleri yakından takip ediyorum. Tüm teşkilatlar iyi çalışmalar yapıyorlar.

Bence Bucak'ta iki parti biraz öne çıktı. İsim vermeye gerek yok zaten anlaşılıyor.

Kim kazanır?

Şu anda net bir şey söyleyemem!

Kızılkaya'da da sandığa kadar başa baş geçeceğini düşündüğüm güzel bir yarış oluyor. 

Bazıları fark olur diyor ama?

Yanılıyorlar...

Şu anda seçim başa baş geçiyor.

Kim kazanır?

Hata yapmayan...

Gelelim Gölhisar'a, 

Gölhisar'da İttifak ortağı iki partinin güzel bir yarışı var. Son bir haftadır meslektaşım olan Sayın Dr Ramazan Canural'ın paylaşımlarını ve canlı yayın programlarını takip ediyorum.

Öncelikle Sayın Canural'ın kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Planlı ve programlı çok güzel bir seçim ve ekip çalışması yapıyorlar. Bu çalışma şekli tüm seçim ekiplerine örnek olmalı bence...

Son bir haftadır bu çalışmalarıyla Sayın Canural atağa geçti.

Kim kazanır?

Onu bilemem ancak Gölhisar'da da seçim başa baş geçecek görünüyor.

Tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.