İlk Eczacı ile tanışmam ufak yaşlarda olmuştu. 1972-1973 yıllarında Bucak'ta Belediyenin altında Eczanesi olan Mahir abinin yanına sık sık giderdik.

Annem Sağlık sektöründe çalıştığından ihtiyaç olan ilaçları Eczaneden alırdık. İlaçlar hazırlanıncaya kadar bir köşede oturur gelen gideni gözlemlemeye çalışırdım. Eczacı Mahir abi her geleni güleryüzle karşılar ve sabırla dinlerdi. Gelen her hastanın sorunlarına karşı kalpten yaklaşım gösterirdi. Gelen her hastayı tanırdı. Bölgesini iyi biliyordu ve her insanla iyi ilişki içerisindeydi.

Orada anladım ki,

Eczacılık ruhu diye bir kavram var...

Daha sonra 1984 yılında beldemize Eczacı Halil Çetiner abimiz gelmişti. Uzun yıllar beldemize hizmet etti. Üniversite hayatım boyunca tatillerde beldemize gelirdim. Sık sık Eczaneye uğrardım. Tıp Fakültesi öğrencisi olduğumdan ilaçlar ve etkileri konusunda çok yardım alırdım. Eczacımız çok kitap okuyan, kitap aşığı bir abimizdi. Bende kitap okumayı çok severim. O zamanlar Cumhuriyet Kitap Kulübü vardı. Eczacı Halil abi beni de bu kulübe üye etmişti. Beraber çok kitap okuduk çok istişare ettik.

Anladım ki,

Eczacılarımız, okuyan araştıran entelektüel insanlar...

Daha sonra gerek Bucak Devlet Hastanesi gerekse Antalya Devlet Hastanesinde doktor olarak çalıştığımda birçok Eczacı arkadaşımızla tanıştım.

Sağlık sektöründe bana pozitif katkıları çok olmuştur.

Anladım ki Eczacıları;

Empati duygusuna sahip, hastaların ihtiyaçlarını, bakış açılarını anlamaya çalışan, bilimsel gerçeğe ve eğitime önem veren, mesleki etiğe saygı gösteren, diğer sağlık uzmanlarıyla kolay ve aktif bir şekilde iş birliği yapmaya açık olan, eczacılık öğrencilerine meslek ideallerini hevesle aktaran, kısaca kendilerini ilaç hizmetinin teknik yönleriyle sınırlamak istemeyen kişiler olarak tanımlayabiliriz.

Eczacılar o kadar yardımseverdir ki başımdan geçen bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.

Belediye başkanlığı yaptığım bir dönemde bir vatandaşımızın bir işi vardı. Bucak'ta bir arkadaşımızı aradım. O arkadaşımız,

"Bu işi çözerse anca Eczacı Mesut Kart çözer. Onu ara ve görüş" dedi

Mesut abiyi aradım ve kendisini ziyaret edeceğimi söyledim. Eczaneye varınca bizi güleryüzle karşıladı.

Mesut abi çok mütevazidir ve çok yardımsever birisidir. Herkese yardım eder, toplum yararına olan tüm etkinliklerde bulunmuştur. Bucak'ta hastane yapımında çok emeği olmuştur.

Allah razı olsun...

Mesut abi, o gün işimizle ilgilendi. Birkaç gün sonra da arayıp işimizin olduğunu söylemişti.

Eczacı Mesut Kart abimiz, dün bu dünyadan göçüp gitti.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Yakınlarının ve tüm Bucak halkının başı sağolsun.

Sabırlar dilerim.

eczacı mesut kart