BAYRAM ÖZÇELİK

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Burdur Belediye Başkanı adayı açıklandı. Sayın Mehmet Şimşek Hayırlı olsun. Günlerdir Ak Parti Burdur Belediye Başkanı adayı kim olacak konusunda birçok yorum ve konuşma oldu. Bu saatten sonra Sayın Bayram Özçelik niye aday gösterilmedi konusuna girmeye gerek yok. Çünkü Sayın Mehmet Şimşek'e haksızlık yapmış oluruz. Sayın Mehmet Şimşek'te kendi alanında çok başarılı ve değerli bir kişidir. Seçimlerde başarılı olurmu olmazmı konusuna sonra değiniriz. Seçim sürecindeki saha performansı önemli. Tekrar hayırlı olsun... Gelelim esas konumuza...

BAYRAM ÖZÇELİK

Kızılkaya Belediye başkanlığı adaylığım sebebiyle Sayın Bayram Özçelik'le ilk tanışmam 2003 yılının yaz aylarında telefon görüşmesiyle olmuştu. Adaylık süreci, adaylığım, yerel seçimler, genel seçimler, yaptığımız hizmetler, bana olan destekleri, sohbetlerimiz, dostluğumuz unutamayacağım güzel anılardır... Ben kişilik olarak genelde doğruları açık açık söyleyen dobra dobra birisiyim. Duygularımı da hiç gizlemem... Seviyorsam seviyorum... Kırgınsam kırgınım... Aslında, Sayın Bayram Özçelik'le yaklaşık 4 yıldır görüşmüyoruz. Bu arada telefon görüşmemiz dahi olmadı. Bu duruma... Benim açımdan, Dargınlık değil ama biraz geçici kırgınlık diyebiliriz. Ancak, geçici bir kırgınlığımda olsa bu durum, Sayın Bayram Özçelik hakkında doğruları anlatmama engel değil.

Sayın Bayram Özçelik, Burdur şehrimizin emekçisi, vicdanıdır... Sayın Bayram Özçelik'in Burdur ilimizde yaptığı hizmetleri burada anlatmamıza gerek yok. Bilen biliyor... Gözle görünüyor zaten... Bayram beyle beraber 15 yıl boyunca hizmet alanında beraber çalıştık. Hatırlatma açısından Kızılkaya beldemizde yaptığımız hizmetlerden birkaç örnek vermek istiyorum. Çok da.... Burada yazsam satırlar sığmaz. Öncelikle, kırgın olmam da bunlara yazmama engel değil.

1) Kızılkaya beldemiz bütünşehir yasasıyla köy oluyordu. Bu duruma gönlümüz razı değildi. Derhal Bayram vekilimizle görüştük. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yasada bir açıklık bulduk. Yuva köyümüzle birleşirsek belediye statümüzü koruyacaktık. Ancak çok az bir süre vardı ve süreyle yarışıyorduk. Bayram vekilim İçişleri bakanımız ile görüştü. Bakanımızdan olumlu görüş alınca, Sayın Bakanımız bizi o zamanlar İçişleri bakanlığında görev yapan ve şu anda İzmir Valimiz olan Sayın Süleyman Elban'ın yanına gönderdi. Sayın Valimiz bize yardımcı oldu. Bir gün kayıp olsaydı Kızılkaya beldemiz köy oluyordu. Şahsım, vekilimiz ve duyarlı vatandaşlarımızla beraber çok mücadele ettik. Yoksa !!! 2024 Mart ayında Kızılkaya'da muhtarlık seçimi olacaktı. Anlayana!!!

2) Kızılkaya beldemizde yıllardır sürüncemede olan pancarlık sahası vardı. Buranın belediye adına alınmasında vekilimizin çok emeği oldu. Şeker Fabrikaları Genel Müdürüyle görüşerek uygun fiyata tapusunu satın aldık. İçerisinde çocuk oyun parkı, kafeterya ve halı sahanın olduğu devasa bir Sosyal tesis yaptık. Sayın vekilimin halı sahada da emeği çoktur. Kötümü yaptık... Kamuya hizmet olarak kazandırdık. Bazıları gibi parselleyip satmadık.

3) Eski lise binasının olduğu yerin tapusu bizde kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığındaydı. Sayın Vekilimizle beraber burası için de çok mücadele ettik. Ankara’da Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Daha sonra bu eski binayı yıkıp buraya Düğün Salonu yaptık. Vekilimizle, Kültür Turizm Bakanımızla görüşüp ödenek aldık. Burası halen kamu tarafından hizmet amaçlı kullanılmaktadır. Şimdi milletin yaptığı gibi burayı da parselleyip satabilirdik!!! Satmadık.... Kamunun hizmetine sunduk. Daha anlatacak birçok hizmetimiz var... Var ama? Onları da daha sonra anlatırız. Bazıları unutmuş gibi!!!

GELELİM EN ÖNEMLİ KONUYA

2019 Seçimlerinden sonra şahsıma bazı iftiralarda bulunuldu. Kızmadım ama biraz üzüldüm tabiki... Bazı mahkemelere gidip geliyoruz. İnşallah hepsinden beraat edeceğiz. Biz hizmet ettik içimiz rahat. Eninde sonunda Adalet yerini bulacak. Bu durumu dahi şahsımı itibarsızlaştırmak için kullandılar. Ancak bizi bilen biliyor.

Kendileri de 1999 yılında yargılanmışlardı? Şikayet etmek acizliktir, deniyordu... Bu tür şikayetler oluyor maalesef. Yapacak birşey yok. Tüm başkanların kaderi bu !!! Bu şikayetlerden dolayı Sayın vekilime şöyle söylemiştim. "Sayın Vekilim beni size bazıları yanlış anlatabilir" dediğimde Sayın Vekil bana ders niteliğinde birşey söylemişti... "Biz seni biliyoruz. Bu tür şeyleri aştık" demişti. Bizde tevekkül ettik, işimize baktık. Daha sonra Kızılkaya'da Ak Parti teşkilatına hali hazırdaki başkan tarafından eziyetler başladı. Bu durumu da Sayın Vekilime ilettim. Müdahale edilmezse 2024 yerel seçimlerinde sıkıntı olabilir dedim. (Şimdi Kızılkaya'da ve bazı bölgelerde oluyor, daha olacakta) Yine daha sonra, Kızılkaya'da yapılan hizmetler, Kızılkaya'da ki Ak Parti teşkilatıyla beraber kamuoyuna bildirilsin dedim.

Yapılmadı... Teşkilat yok sayıldı... Sayın vekilim'de " İttifak ortağı olarak hizmette yardımcı olacaklarını" söylediler. Bizde teşkilat olarak (arkadaşlarımızla beraber) söz konusu olan Kızılkayamıza hizmetse, tabiki hizmetler gelsin dedik.

Bir nevi hali hazırdaki başkanın önünü açtık. Anlayana??? Ama şimdi Sayın vekilimizin ve teşkilatın yaptığı hizmetleri biz yaptık diyen zihniyet var!!! Bak sen şu işe... Doğalgaz'dı, yüzme havuzuy'du, yol'du, asfalttı... Daha birçok var da!!! Sonra açıklarız.

Sayın Bayram Özçelik, diğer vekillerimiz ve teşkilat onay vermese? Bu hizmetler zor gelirdi...

NETİCE Fazla uzatmaya gerek yok...

Beldemize ve Burdur'umuza yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Bayram Özçelik'e teşekkür ederiz.

Sayın Bayram Özçelik; BURDUR ŞEHRİMİZİN VİCDANIDIR EMEKÇİSİDİR.

Nokta.

Editör: Ömer Özdoğan