"İlk Öğretmenim" Bayram Altınay'ın vefat haberini teessürle öğrendim. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. 

Tüm akrabalarının, yakınlarının, sevenlerinin ve Tüm Kızılkaya'lı hemşerlerimizin başı sağolsun. 

1975 yılıydı.

Kızılkaya'da belediye lojmanında oturuyorduk. Rahmetli babam Kızılkaya ilköğretim okulunda öğretmenlik yapıyordu. İlkokul binamız şu anda Kızılkaya belediyesinin olduğu yerdeydi. Yola cephe dikdörtgen şeklinde sarı boyalı bir binaydı. 

Daha okula başlamadan önce, babam Öğretmen olduğu için okula çok gidip gelirdim. Okulun iki tane dersliği vardı. Bir de hem müdür odası hemde öğretmenler odası olarak kullanılan ufak bir odası vardı. Müdürümüz Rahmetli Öğretmenimiz Selahattin Erkan'dı. Okulun arka kısmında bazen Futbol oynadığımız ufak bir bahçesi vardı. Okulumuzun etrafı çam ağaçlarıyla doluydu. Okulun batı cephesinde su havuzu ve tek tük ayva ağaçları vardı. Okula başlamadan, ağaçlardan ayva alırken öğretmenlerimizden çok azar işitmişimdir. Teneffüslerde bazı öğrenciler Okulun etrafında yürüyüş yapar, bazıları top oynar, bazı kız öğrencilerde çam ağaçlarının altında beş taş oynarlardı. 

Bütün bu olup bitenleri babam Öğretmen olduğu için okula gider ve gözlemlerdim. Ben de ne zaman okula başlayacağım diye düşünür dururdum.

Sene 1975 yılına gelince İlkokula başlayacaktım. Çocukluğumda saçlarım hep uzundu. Son hafta saçlarımı kestirmeden önce Bucak'a gidip Fotoğraf çektirecektik. Ancak bu gerçekleşmedi. Saçlarım bir şekilde Kızılkaya'da berberde kesildi.

Neyse...

Okulun başladığı gün,

O güzel siyah önlüğümü ve o güzel beyaz yakamı giydim. Çantamla beraber heyecanla okulun yolunu tuttum. Okulda merasimden sonra sınıfa girdik.

Sınıf arkadaşlarımın hepsini tanıyordum zaten...

Ama biz yine de heyecanlıydık. 
Daha sonra sınıfa İlk öğretmenimiz girdi.

BAYRAM ALTINAY 

O anı ömrüm boyunca unutamam.

Bizlere İlk harfleri öğreten, kelimelerle tanıştıran, bize adamlığı insan olmayı öğreten, genel Ahlak kuralları ve toplumsal değerlere sahip çıkmayı öğreten...

İlk Öğretmenim Bayram Altınay'ı hiç unutmadım.

Değerli Öğretmenim Bayram Altınay bugün vefat etti.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. 

Çok üzgünüm çok...

Bayram Altınay