Dolar yatırımcıları iste döviz kurlarında yaşanan hareketlilikleri yakından takip ediyor.

Doların yükselişi ile birlikte Euro da 32 TL seviyesine yaklaştı. Euro ve dolar ile ilgili gelişmeler hem yatırımcılar hem de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İşte döviz kulları ile ilgili tüm detaylar…

Dolar ve Euro’da son durum

Dolar kuru geçtiğimiz hafta büyük bir düşüş yaşamıştı. Dolar her güne yeni bir rekor ile başlıyor. 29 TL seviyesinden uzun bir süre işlem gören dolar bu seferde yeni seviyesini korumaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yarın yılın son faiz kararını duyuracak. Beklentiler iste politika faizinin 250 puan arttırılıp %42,50’ye çıkarılması yönünde oldu. Yapılacak sürpriz bir artış da söz konusu olabilecek. Faiz kararı sonrasında dolar kurunu nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Dolar TL karşısındaki yükselişine nasıl kesmeden devam ediyor.

21 Aralık 2023’te faiz oranları açıklanacak

Geçtiğimiz dönemde yaşanan döviz bereketli milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Haftanın dördüncü günü olan 21 Aralık 2023’te yılın son faiz oranı Merkez Bankası tarafından duyurulacak. Yapılan duyurudan birlikte sektörde pek çok alan etkilenecek. Altın, Euro ve dolar rekor seviyeye ulaşmışken vatandaşlar dövize yatırım yapıp yapmama konusunda endişeli. Uzmanlar bu dönemin yatırım yapma dönemi olduğunu vurgulayarak 2024 yılında dolar ve Euro‘nun TL karşısındaki yükselişine devam edeceğini duyurdu. Yarın açıklanacak olan faiz oranlarıyla birlikte dolar kurunun güncel fiyatının yükseliş göstermesi bekleniyor.

2023 güncel Dolar ve Euro fiyatları

20 Aralık Çarşamba itibari ile güncel dolar kuru alış fiyatı 29,08 TL, satış fiyatı 29,09 TL üzerinden işlem görüyor.  Euro ise 31,92 TL alış fiyatı ve 31,93 TL’lik satış fiyatı ile piyasaya sürülüyor.

Şimdi gözler yarın açıklanacak olan haberlere çevrildi. Vatandaşlar döviz ile ilgili yapılacak duyguları çok yakından takip ediyor.