Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama iddialarıyla gündeme gelmiş ve dün İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır. İddialara göre çift, sahte fatura kullanarak 200 milyon lira değerinde gayrimenkul ve araç satın alarak aile şirketlerine transfer etmiştir. Gözaltına alınan Dilan Polat'ın sağlık kontrolünde cilt sağlığı için vitamin talep ettiği belirtilmiştir.

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Avukatı Da Gözaltında! (3)

İstanbul merkezli eş zamanlı operasyonlar, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplam 43 adrese yönelik düzenlenmiş ve bu operasyonlarda Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün gibi 14 şüpheli gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında çiftin avukatı Haydar Enes Çetinkaya da bulunmaktadır. Engin Polat'ın anneannesi Zehra Yılmaz ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmıştır.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadeleri alınmaya başlanmış ve Dilan-Engin Polat çiftinin sonradan ifade vereceği belirtilmiştir. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Soruşturma sırasında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlanmıştır. Raporda, sahte fatura kullanılarak aile şirketlerine 200 milyon lira para girişi olduğu ve bu paranın gayrimenkul ve çok sayıda araç alımı için kullanıldığı tespit edilmiştir.

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Avukatı Da Gözaltında! (4)

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam etmektedir ve çiftin evinde ve iş yerlerinde bulunan araçlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülerek sergilenmek üzere çekicilere yüklenmiştir.