Yer yer boyları 5 metreyi bulan dev dalgalar, Cide, İnebolu, Abana, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinin sahilinde bulunan işletmelere zarar verdi, yollarda hasar oluşturdu.

İnebolu ilçesinde de, dalgaların saniyeler içerisinde sahildeki cadde ve binaları sular altında bıraktığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde dev dalgaların yolu aşarak park halindeki araçlar ve evlere vurduğu görülüyor.

Dev Dalgalar Sahili Savaş Alanına Çevirdi (2)

Görüntülerde, dalgaların sahildeki bir büfeyi yıktığı, bir iş yerinin çatısını uçurduğu ve park halindeki araçların üzerine çıktığı görülüyor. Ayrıca, dalgaların bir evin duvarına vurarak hasara yol açtığı da görülüyor.

Fırtına nedeniyle İnebolu ilçesinde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı ev ve iş yerlerinde de hasar meydana geldi. Fırtına nedeniyle bölgedeki seyirciler de zor anlar yaşadı.

İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Demir, fırtına nedeniyle ilçede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Fırtına nedeniyle ilçemizde bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek" dedi.