Denizli Ticaret Odası (DTO), AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın desteğiyle Denizli Teknik Tekstil Merkezi'nde (DTTM) tekstil teknolojisi alanında mesleki eğitim kalitesini artırmak için bir proje yürütüyor.

Projenin ilk etabında, 2'si Denizli'den, diğerleri 8 farklı ilin 10 ilçesinden gelen 19 tekstil teknolojisi öğretmeni, DTTM'de eğitim görüyor.

Denizli Ticaret Odası'ndan Tekstil Teknolojisi Öğretmenlerine Eğitim (2)

Proje kapsamında, kursiyerlere makine başında uygulamalı eğitimler veriliyor. Bu eğitimler, tekstil sektöründe kullanılan yeni teknolojilerin eğitimcilere kazandırılmasını ve bu sayede mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasında önemli bir rol oynayacak.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, projenin yılbaşına kadar başka illerden de gelecek 160 tekstil teknolojisi öğretmeni ile 40 KOBİ çalışanını eğiteceğini söyledi.

Denizli Ticaret Odası'ndan Tekstil Teknolojisi Öğretmenlerine Eğitim (1)

DTO, hem DTTM'de hem de hizmet binasında yıl boyunca çok sayıda proje ile mesleki ve kişisel gelişim eğitimine imza atıyor. Geçen yıl 25'i DTTM, 18'i Denizli ABİGEM tarafından olmak üzere 43 eğitim düzenledi ve bunlardan bin 582 vatandaşın yararlandı. Bu yıl ise 517 kişi faydalandı.

DTO, üyelerinin talepleri doğrultusunda eğitim faaliyetlerine devam edecek.