Bu güzergahlardan en kısa olanı 140 km’dir. Arabayla bu mesafeyi gitmek yaklaşık olarak 1 saat 58 dakika sürer.

Burdur ile Denizli arası yolculukta benzinli bir araç kullanıyorsanız bu mesafeyi tahmini olarak 9,1 litre benzinle tamamlayabilirsiniz. Bu da yaklaşık olarak 314 TL’lik bir yakıt maliyeti anlamına gelir.

Dizel bir araç kullanıyorsanız bu mesafeyi gitmek için tahmini olarak 8,4 litrelik bir yakıta ihtiyacınız olacaktır ve bu yakıtın maliyeti yaklaşık 315 TL’dir.

LPG’li bir aracınız varsa bu mesafeyi gitmek için yaklaşık 176 TL harcama yapmanız gerekebilir.

Denizli’de Gezilecek Başlıca Yerler Nereler, Nasıl Gidilir?

Pamukkale Hierapolis Antik Kenti; Denizli şehir merkezinin kuzey yönünde 18 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Denizli Otagar'dan Pamukkale Örenyeri'ne giden minibüsler ile ulaşımı vardır.

Pamukkale Hierapolis Antik Kenti1

Pamukkale Termal Suları; Denizli şehir merkezinin kuzey yönünde 18 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Denizli otagardan Pamukkale Örenyeri'ne giden minibüsler ile ulaşımı vardır.

Pamukkale Termal Suları

Karahayıt Kaplıcaları; Denizli-Pamukkale Karayolu 15 kilometre takip edilerek Pamukkale Mahallesi'ne ulaşılır. Mahalle içinden batı yönde ayrılan yol 7 kilometre takip edilerek Karahayıt (Kasabası) Mahallesi'ne ulaşılır. Denizli otogardan Karahayıt'a minibüs ulaşımı vardır. Pamukkale'ye ulaşan toplu taşıma araçları Karahayıt'a devam eder.

Karahayıt Kaplıcaları

Çivril Işıklı Gölü; Denizli-Ankara Karayolu 30 kilometre takip edilerek ile Kaklık Mahallesi'nden kuzey yöndeki Denizli-Uşak Yoluna girilerek 60 kilometre devam edilerek Çivril İlçesi'ne gelinir. Çivril'den kuzeydoğu yöndeki Isparta-Uşak Karayolu'ndan yaklaşık 10 kilometre gidilerek Işıklı (Kasabası) Mahallesi'ne gelinir. Işıklı Gölü, Işıklı (Kasabası) Mahallesi'nin 7 kilometre güneyinde yer alır. Denizli otagardan Çivril'e ve Çivril'den de Işıklı Mahallesi'ne minibüs ulaşımı vardır.

Çivril Işıklı Gölü

Güney Şelalesi; Güney İlçesine ve Cindere Mahallesine dolmuş ile ulaşım vardır.

Güney Şelalesi

Laodikeia Antik Kenti; Denizli-Pamukkale yolu takip edilerek 6 kilometre gidildikten sonra Korucuk Mahallesi'nden batı yönde ayrılan yol yaklaşık 500 metre takip edilerek Laodikya Antik Kenti Örenyerine ulaşılır. Denizli Otogar'dan Pamukkale'ye giden minibüsler veya Korucuk minibüsleri ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.

Laodikeia Antik Kenti Denizli

Saklı Göl; Denizli-Ankara karayolu yaklaşık 28 kilometre takip edilerek Kaklık Mahallesi'ne gelmeden güney yönde ayrılan yola dönülür. Bu yol yaklaşık 9 kilometre takip edilerek Yukarı Dağdere (köyü) Mahallesi'ne ulaşılır. Göl mahallenin yaklaşık 600 metre kadar batısında yer almaktadır. Denizli otogardan Kaklık Mahallesi'ne kadar minibüs ulaşımı vardır.

Saklı Göl Denizli

Kaklık Mağarası; Denizli Ankara Karayolu 30 kilometre takip edilerek Honaz İlçesi Kaklık Mahallesi'ne gelinir. Bu mahalleden kuzey yönde ayrılan yol 3 kilometre takip edilerek ulaşım mümkündür. Denizli il merkezinden Kaklık Mahallesi'ne düzenli olarak minibüs ulaşımı vardır.

Kaklık Mağarası

Honaz Dağı Milli Parkı; 1- Denizli-Ankara Karayolu'ndan Honaz İlçesi'ne gelinir, Honaz ilçe merkezinden 3 kilometre güney yönde devam edilerek milli park girişine gelinir. 2- Denizli-Antalya karayolu takip edilerek Cankurtaran Mahallesine gelinir. Cankurtaran Mahallesi'nden doğu yönde ayrılan yol ile milli parka ulaşılır.

Honaz Dağı Milli Parkı Denizli

Tripolis Antik Kenti; Denizli-Aydın Karayolu 25 kilometre takip edildikten sonra kuzey yönde ayrılan Denizli Salihli yoluna dönülerek 10 kilometre devam ettikten sonra kuzey yönde ayrılan yol ile 3 kilometre daha devam edilerek Buldan İlçesi Yenicekent (Beldesi) Mahallesi'ne ulaşılır. Antik kent bu mahallenin doğu ve kuzey kısımlarındadır. Denizli otogardan Buldan ve Yenicekent Mahallesine minibüs ulaşımı vardır.

Tripolis Antik Kenti Denizli

Keloğlan Mağarası; Denizli-Antalya karayolu takip edilerek Acıpayam İlçesi'nden sonra 14 kilometre devam edilerek doğu yöndeki Dodurgalar Mahallesi yoluna girilir. Bu yoldan 1,5 kilometre sonra kuzey yöndeki yola girilerek 4 km sonra mağaraya ulaşılır. Acıpayam İlçesi'nden Dodurgalar Mahallesi'ne düzenli olarak minibüs ulaşımı bulunmaktadır.

Keloğlan Mağarası Denizli

Seyir Tepesi Şehir Ormanı; Şahsi aracınızla PAÜ Teknokent kampüsündeki Denizli Orman Bölge Müdürlüğü binasından düz devam ederek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile PAÜ-Kampüs minibüslerine binerek ulaşabilirsiniz.

Seyir Tepesi Şehir Ormanı Denizli