Erdoğan, 26 Eylül'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada,

"Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.

Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından yeni evlenecek çiftler, faizsiz evlilik kredisi hakkındaki detayları araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Evlilik Kredisi Müjdesi

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifi Ekim ayının son haftasında Meclis'e gelecek. Kanun teklifinin onaylanmasının ardından, faizsiz evlilik kredisi başvuruları da başlayacak.

Faizsiz evlilik kredisi şartları ne olacak?

Faizsiz evlilik kredisi şartları henüz açıklanmadı. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında, "yeni evlenen çiftlere" faizsiz kredi verileceği belirtiliyor. Bu nedenle, kredinin evlilik tarihinden itibaren en fazla bir yıl içinde başvuruda bulunmuş çiftlere verileceği tahmin ediliyor.

Faizsiz evlilik kredisi miktarı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında, faizsiz evlilik kredisinin miktarının 150 bin TL olacağı belirtiliyor. Kredinin 2 yıl ödemesiz, 48 ay (4 yıl) vadeli olacağı da duyuruldu.

Faizsiz evlilik kredisi hangi bankalar tarafından verilecek?

Faizsiz evlilik kredisinin hangi bankalar tarafından verileceği henüz açıklanmadı. Ancak, Aile ve Gençlik Bankası'nın yanı sıra, kamu ve özel bankaların da bu krediyi verebileceği tahmin ediliyor.