Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, SGK emekli zammı için Bakan Vedat Işıkhan ve Mehmet Şimşek'e talimat verdi.

Emekli maaşı düzenlemesi için Meclis çalışması yürütülecek; AK Parti'den açıklama geldi. Mali disiplin ve Orta Vadeli Plan (OVP) temellerinin atılmasıyla SSK ve Bağ-Kur emekliye ek zam düzenlemesine geçildi.

Düzenleme ile en düşük emekli maaşı ve kök maaşları artacak, milyonların refahı yükselecek. Meclis açılmasıyla birlikte emekli zammı düzenlemesi öncelikli konu olacak. Toplu sözleşme zammı için hakem heyeti karar verecek; 6 milyon memur, emekli ve 2.4 milyon sosyal destek ödemesi alanı etkileyecek. Başkan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilerimizi memnun edeceğiz

Emekli zammı için Meclis çalışması gereklidir; teknik ve bütçe çalışmaları tamamlanacak, Meclis'e taşınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik çalışmayı, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe çalışmasını tamamlayacak.

Taslak çalışma Meclis'e sunulacak, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçecek, Genel Kurul'da oylanacak. Başkan Erdoğan, emekliye zam düzenlemesi ile memnuniyeti sağlayacak adımlar atacaklarını belirtti.

Tüm Burdurlular Burada ->  INSTAGRAM SAYFASI  FACEBOOK GRUBU

TÜM EKONOMİ HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA

Editör: Haber Merkezi