İddianamede, Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun 21 mağdur çocuğa Ketamin maddesi verdiği, cinsel içerikli sorular yönelttiği, ailelerinin çeşitli üyelerini istismarla suçlayarak maddi taleplerde bulunduğu, çocukları kendi tutacağı bir eve yerleştirmeye ve yurt dışına göndermeye çalıştığı öne sürüldü.

Zoroğlu hakkında 96 yıldan 972 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, Zoroğlu'nun çocuklara "çoklu kişilik bozukluğu" teşhisi koyarak seanslar sırasında Ketamin maddesi verdiği, bu maddenin çocuklarda disosiasyon, bulantı, kusma gibi sorunlara neden olduğu, bazı çocukların maddeye bağımlı hale geldiği belirtildi.

Zoroğlu'nun çocukların ailelerine karşı da düşmanca tavır sergilediği, onları çocuklarının cinsel istismarcı olduğunu ikna etmeye çalıştığı, bu süreçte çocukları okullarından ve yurtlarından aldırmaya çalıştığı, yurt dışına göndermeye çalıştığı kaydedildi.

Zoroğlu'nun ayrıca mağdur çocukların bir bölümüne çeşitli zehirleyici maddeler kullanarak ebeveynlerini öldürme tavsiyesinde bulunduğu öne sürüldü. İddianamenin kabul edilmesiyle Zoroğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.