Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Süt Konseyinin toplantı sonrasında belirlediği çiğ süt fiyatları gerçeklikten çok uzaktadır. Süt konseyinin hiçbir maliyet hesabı yapmadan ortaya koyduğu fiyat, süt üreticisi çiftçimizi artık sürdürülebilir bir süt üretiminden tamamen uzaklaştırmıştır. Girdi maliyetleri / Çiğ Süt fiyatı endeksini bir türlü belirleyemeyen Süt Konseyinin kimin davulunu çaldığı da belli değildir. Konseyin yüzünü üretici çiftçiden yana dönmesi gerekirken ne yazık ki sırça köşklerinde oturarak üreticimizin dertlerinden bi haber hayatlarına devam etmektedirler. Çiğ Süt Konseyinin acilen tekrar toplanarak üretici temsilcileri ve uzmanlar ile istişarelerini tamamladıktan sonra fiyatları yeniden belirlemeli ve sürdürülebilir bir süt üretiminin önünü açmalıdır. " diye konuştu.

Süt Konseyi'nin acilen tekrar toplanarak üretici temsilcileri ve uzmanlar ile istişarelerini tamamladıktan sonra fiyatları yeniden belirlemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Eğer fiyatlarda yeni bir güncelleme yapılmazsa korkumuz odur ki büyükbaş hayvan kesim fiyatları süt üreticisine cazip gelerek damızlık ırklarımızın kesime gitmesi ve ilerleyen tarihlerde süt üretiminde düşüşler yaşanmasıdır.

Yıllardır maliyetler altında ezilen süt üreticimiz için Süt Konseyi yeniden toplanarak üreticimizin yüzünü güldürecek, onlara rahat bir nefes alacak fiyatları güncellemesi gerekmektedir. Aksi bir durum bizleri kısa ve orta vadede süt arzında sıkıntıya sokacak ve son kullanıcının süte ulaşımını da engelleyecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin