Bulut, 11 bin 500 TL asgari ücretle geçinen ailelerin çocuklarına beslenme çantası hazırlamanın lüks hale geldiğini vurguladı. Geçen yıl 124 TL olan bir beslenme çantasının fiyatının bu yıl 229 TL'ye çıktığını açıkladı.
Market fiyatlarının karşılaştırılması sonucunda birçok ürünün fiyatının arttığına dikkat çekti, örneğin zeytin, peynir, domates, ekmek, salatalık ve patates gibi ürünlerin fiyatlarının arttığını söyledi. Bulut, öğrencilerin en azından bir öğün yemek ihtiyacının devlet tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti.
Ayrıca, ekonomik krizin dar gelirli ailelere vergi ve harçlarla yüklenerek çocukların da bu krizin faturasını ödemeye başladığını belirtti.
Bulut, "Geçtiğimiz yıl yarısı eksilen beslenme çantasının bu yıl da neredeyse yarısı eksildi. Geliri giderine yetmeyen, kirasını, faturalarını zar zor ödeyen aileler günlük beslenme programına nasıl uyacak?" dedi. İktidarın geleceğin çocuklarına bir öğün yemeği bile eksik gördüğünü ve devletin öğrencilerin temel beslenme ihtiyacını karşılaması gerektiğini savundu.

Editör: Evrim Tuna Şahin