Çankırı'da 2 gündür kayıp olarak aranan Ayşe Doğan'ın (48) evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, genç kızın erkek arkadaşı ile olan ilişkisine karşı çıkan annesini öldürdüğü ortaya çıktı.

Olay, 8 Kasım'da Çankırı Fatih Mahallesi Yapraklı Bulvarı üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. Ayşe Doğan'dan 2 gündür haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Doğan'ın evinde arama yaptı. Yapılan aramada, Doğan'ın cansız bedeni evdeki bazanın altında bulundu.

Doğan'ın cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Çankırı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonucunda Doğan'ın boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Doğan'ın eşi T.D., oğlu E.D., kızı E.N.D. (17) ve kızının erkek arkadaşı M.E.K.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden E.N.D.'nin, annesini erkek arkadaşı ile olan ilişkisine karşı çıktığı için tartıştıkları sırada boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

E.N.D. ve M.E.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Doğan'ın eşi T.D. ve oğlu E.D.'nin ise gözaltılarının devam ettiği belirtildi.

Yakınları sosyal medyada paylaşım yapmış

Ayşe Doğan'ın kaybolduğu gün, yakınları tarafından sosyal medya hesaplarından, görenlerin kendilerini araması için paylaşımlar yapıldığı öğrenildi. Yapılan paylaşımda, "6 Kasım 2023 tarihinden beri annemiz Ayşe Doğan'dan haber alamıyoruz. Gören, duyan kim var ise aşağıdaki irtibat numaraları ile iletişime geçebilirler" ifadelerine yer verildi.