Bucak'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Sazak Yolu üzeri Onaç Baraj Girişi'ndeki Ağaçlandırma Sahası'nda düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkan Vekili İsmail Baştaş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Alperen Çatlı, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Büyükyılmaz, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökce, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Okul Müdürleri, STK temsilcileri, TEMA Vakfı Gönüllüleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, bu yıl 5.'sini gerçekleştirdikleri fidan dikim etkinliği kapsamında ülke genelinde milyonlarca fidanın toprakla buluşacağını aktardı. Ersoy, köylerde özellikle gelir getirici, üretimi attırıcı ve yangınlara karşı dayanıklı türlere ağırlık verildiğini ve ağaçlandırma çalışmalarının bu yönde devam ettiğini belirtti.

bucak fidan dikimi

İlçe Kaymakamı Bayram Gale ise konuşmasında, "Türkiye'nin dört bir yanında ağaçlandırma çalışması yaparak orman varlığımızı arttırmaya yönelik bir atılım yapıldı. Bu çalışmada en büyük katkı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bugün burada 1200 fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

TEMA Vakfı Bucak İlçe Temsilcisi Yusuf Özcan, TEMA Vakfı gönülleri olarak Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine katılıp, fidanları toprakla buluşturduklarını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Milli Ağaçlandırma Günü'ne Okul Müdürü Hüseyin Kahraman, Müdür Başyardımcısı Hasan Ağılgat ile birlikte katılan Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri de fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan Cadıllı öğrencilerden Feyza Bural ve Emirhan Güllüçay da, fidan dikerek geleceğe nefes olduklarını ve gurur duyduklarını ifade etti.

bucak fidan dikim

Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde Bucak'ta 1.200 adet fidanın toprakla buluştuğu etkinlik ikramlarla son buldu.

Editör: Evrim Tuna Şahin