Yapılan son açıklamalar ile çalışan emeklilere de verilecek olan ikramiye hakkında SGK uzmanından çarpıcı açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere verdiği ikramiyeden çalışan emekliler yararlanamamıştı. Şimdi ise yapılan çok son açıklamalarda çalışan emekliler için de verilmesine karar verildi. Bu kararı açıklayan SGK uzmanı Ali Tezel çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında adaletin yerini bulacağını ifade eden uzman neler dedi? İşte tüm detaylar...

SGK uzmanı Ali Tezel konuştu!

SGK uzmanı Ali Tezel AKP Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" ifadeleri sonrasında açıklamalar yaptı. Açıklamalarında haklı taleplerin geri çevrilmediğini dile getirdi.

Bununla beraber açıklamalarında; “Daha önce çalışan emekliye, çiftçi kayıt sisteminde olanlara, ziraat odasında kayıtlı olanlara, bir şirket ortağı olanlara vermemişlerdi. Bu bir haksızlıktı. Demek ki kamuoyundan gelen bu taleplere karşı sayın cumhurbaşkanı da onların haklı taleplerini geri çevirmemiş. Muhtemelen kasıma yetişmez artık, aralıkta bu paralar çalışan emekli dedikleri çiftçilere, şirket ortaklarına ödenmeye başlanır.” ifadeleri ile çalışan emeklilere verilecek ödemelerin aralık ayının sonuna doğru hesaplara ancak aktarılacağını belirtti.

Emekliler için beklentiler neler?

SGK uzmanı Ali Tezel açıklamalarının devamında, “5 bin lira yetmese bile eşitsizlik giderilmiş olacak. İkramiyenin devamının geleceğini sanmıyorum. Çünkü gelecek olsa her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ikişer bin lira tüm emekliere ikramiye var, orada bir artış yapılmadı. Beklenti emekli maaşlarına yüksek bir artıştı ama o da yapılmadı” ifadelerini kullanarak emekliler için ikramiye ödemeleri hakkında ve maaşlarının yükseleceği konusundaki beklentileri dile getirdi.