Çakır, bu alanda hizmet verecek yeni taksi plakalarının satışı konusunda mevcut kararların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bursa Şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı olarak bilinen Ahmet Çakır İstiklal Mahallesi’nde yeni açılan AVM merkezine hizmet edilmek üzere on yeni taksi plakasını satın alınmasının yerine taksiye dönüşüm bekleyen araçlara bir öncelik sağlanması gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Ahmet ceket Bursa’daki taksiciler hakkında konuştu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Ahmet Çakar açıklama yaptı
Bursa’ya yeni AVM açılması ile birlikte Ahmet Çakar yeni bir öneri yaptı. Önerisi, daha önce alınmış kararlara uygun olarak dolmuşlardan taksiye dönüşüm yapmak isteyen araç sahiplerine öncelik verilmesi oldu.
Çakar bu öneriyi İstiklal Mahallesi sakinlerinin ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede daha fazla taksi hizmeti sunulması konusundaki mevcut ihtiyaca cevap vermek amacıyla yaptığını açıkladı. Çakır, yeni AVM ve yaşam-eğlence merkezinin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede yaşanacak olan yoğunluk ve artan hareketlilik nedeniyle, taksi hizmetlerine yönelik talebin de artacağını öngördü. Bu nedenle, mevcut olan taksilerin yetersiz kalacağını ve bölge sakinlerinin ulaşım sorunlarıyla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

Bursa’da dolmuşlar taksiye çevrilecek mi?
Dolmuşlardan taksiye dönüşüm talebi ise, daha önce alınmış bir kararın sonucu olarak ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki toplu taşıma araçlarının taksiye dönüşümü konusunda bir düzenleme yapmış ve bu dönüşüm için belirli kriterler belirlemişti. Ancak, Çakır'ın ifadesine göre, bu düzenleme uygulanırken yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle, dönüşüm talebinde bulunan sürücülerin beklemek zorunda kaldığını belirtti. Bu durumun, bölgedeki taksi ihtiyacının karşılanması konusunda olumsuz bir etki yarattığı paylaşıldı.


Çakır'ın önerisi, bu durumu düzeltmek ve bölge sakinlerinin ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla yapılmış bir çağrı olarak değerlendirildi. Bursa İstiklal Mahallesi'nde yaşayan ve bu bölgede çalışan binlerce insanın, günlük yaşamlarını sürdürebilmek için taksiye ihtiyaç duyabilecekleri göz önünde bulundurulduğunda, Çakır'ın önerisinin önemli bir gereksinimi karşılamaya yardımcı olabileceği düşünüldü.