Hurdacıların çalıntı akü ticareti yaptığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma da elde edilen deliller hurdacıların hırsızlık yaptıklarını ortaya çıkartmıştır. Yıldırım ilçesinde hızla artan akü hırsızlığı olayları vatandaşların dikkatini çekince şikayetler de artış göstermiştir. Artan şikayetler üzerine bölgeye görevlendirilen polis ekipleri intihal etmiştir. Yapılan araştırmalar ve bulgular sonucunda iki hurdacının çalıntı akü üzerinden ticaret yaptıkları ortaya çıkmıştır.

Çalıntı Akülerle Ticaret

Yıldırım ilçesinde şikayetlerin artması üzerine bölgedeki güvenlik kameraları inceleme altına alınmıştır. Ekipler şüpheli olarak gösterilen A.A.’nın yedi farklı akü hırsızlığı yaptığını kanıtladı. Kamera kayıtları incelendikten sonra ekipler A.A.’yı takibe aldı. Yıldırım ilçesinde bulunan Çınarönü Mahallesi’nde akü hırsızlığı yaparken A.A. yakalandı.

Emniyete alınan A.A. ifadesinde çaldığı aküleri Veysel Karani ve Duaçınarı mahallelerinde bulunan iki farklı hurdacıya sattığını da itiraf etti. Şüphelinin ifadesi üzerine ekipler harekete geçerek diğer şüphelileri yakın takip altına aldı. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü’nün koordine ettiği çalışmada Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ekipleri de yer aldı. Şüpheli haline gelen iki iş yerine baskın düzenlendi.

Aküler Sahiplerine Teslim Edildi

İş yerlerine düzenlenen baskın sırasında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de akü ticareti yaptığı ortaya çıkartılan hurdacılara ceza kesti. Hurdacı A.A. ve D.Ö. için toplamda 7 milyon 330 bin 578 TL idari para cezası uygulandı. Bölgede yaşayan vatandaşların aküleri üzerinden para kazanan şahıslara gerekli cezalar uygulandıktan sonra gözaltına alındı.

7 milyon 330 bin 578 TL para cezası uygulanan A.A. ve D.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştır. Emniyetteki işlemlerin sonrasında serbest kalan hurdacıların sattıkları çalıntı aküler tespit edilmiştir. Bursa’da gerçekleşen akü hırsızlığı şikayetleri sonucunda çalıntı aküler sahiplerine teslim edilip, başlatılan soruşturma sorunsuz bir şekilde kapanmıştır