Burdur'un sevilen isimlerinden, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapmış ve 1995-1999 yılları arasında Anavatan Partisi'nden (ANAP) 20. Dönem Burdur Milletvekili olarak görev yapmış Yusuf Ekinci vefat etti.

Burdur'un 20. Dönem Milletvekili Yusuf Ekinci Hayatını Kaybetti

Burdur ili Çavdır ilçesi Büyükalan Köyü'nden olan Yusuf Ekinci, 31 Mayıs 2024 Cuma günü öğle namazının ardından Ankara Kocatepe Camii'nden Ankara Kocatepe Mezarlığı'na defnedilecek.

Eğitimci Yusuf Ekinci, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Talim Terbiye Kurulu başkanlığına kadar yükselmiş ve Burdur şehir merkezinde Kız Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaparak tanınmış bir isimdi. Ankara’da çeşitli bürokratik görevlerde bulunurken de Burdur ile bağlarını koparmayan Ekinci, 1995 genel seçimlerinde ANAP’tan Burdur Milletvekili seçilerek aktif siyasete atıldı.

Tek dönem milletvekilliği görevini yürüten Ekinci, Burdur ile ilgili sosyal ve kültürel çalışmalarda daima yer aldı ve katkı sağladı.

Merhum Yusuf Ekinci, Merhum Sadık Ekinci’nin oğluydu. Kardeşi Ceylan Ekinci taziyeleri kabul etmektedir. Taziye için iletişim: 0542 417 17 25.

Cenaze töreni 31 Mayıs 2024 Cuma günü öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde gerçekleşecek, ardından defnedilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi