Burdur Yeni Devlet Hastanesi yakınlarında bulunan Burdur İl Özel İdaresine ait taşınmazın, İl Özel İdaresi tarafından eczane, kafeterya gibi dükkanların yapılmasına ilişkin madde Burdur Belediye meclisine sunuldu. Gündem maddesi salt çoğunluk sağlanmadığı için meclisten geçmedi.

Burdur'da Eczaneciler bugün sabah saatlerinde konuyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundular. Eczaneciler basın açıklamasında son dönemlerde gündeme gelen " 8 Şanslı Eczane " konusu hakkında açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada " 8 Şanslı Eczane " ithamlarının kabul etmediklerini belirttiler.

Burdurlu Eczaneciler

İşte O Açıklama;

Değerli Burduru hemşehrilerimiz. Bir parti meclis grubunun yapmış olduğu basın bildirisinde yazılan ve iddia edilen " 8 Şanslı Eczane " ithame gerçeği yansıtmamaktadır.

Temmuz ayında 3 farklı oturumda kamuya açık bir şekilde yapılan ihaleler toplamda 80 milyom tl bedel ile bu eczanelere satılmıştır. bu 80 milyon tl ise Burdur belediyesinde kamu yararına kullanılmıştır. Hepsinin belgeleri şahıslarda ve belediye de mevcuttur. Zamanın buraların eksikliği konusunda yaptığımız başvurular göz ardı edilmiştir.

Burdur belediyesi ise bu mağduriyetimizi görerek, yeni dükkanlar yapmıştır. Açıklamada yapılan hataların bu sekiz eczaneye mecbur bırakıldığı ithamı gerçeği yansıtmamaktadır. Her hasta isteği eczaneden hizmet almakta özgürdür.

Sonuç itibariyle bu dükkanların şans eseri bizlere nasip olmadığını, elimize geçmediği evraklarımız ile mevcuttur. Bunun aksini iddia eden kişi yada kuruluşlar resmi mercilere müracaat etmek yerine bunu siyasi bir platforma taşıyıp kişileri haksız yere itham ederek kamu vicdanına ters düşmüştür. Eczacılarımıza yapılan bu çirkin iftirayı kınıyor tarafımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

Bizler hiçbir siyasi partinin malzemesi olmayı kabul etmiyoruz.

şeklide açıklama yaptılar.

Kaynak: ÖMER ÖZDOĞANMuhabir: Ömer Özdoğan