Milletvekili seçimlerinde Zafer Partisi'nden Burdur adayı olan Eray Ertürk,  “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçları adı altında göz altına alındı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konuyla ilgili, “13 milyon sığınmacı ve kaçağı. Türkiye’de kalmasını isteyen Avrupa Birliği, ABD, Soros ve Arap ülkelerinin isteği ile sığınmacıları vatanlarına dönmesini isteyen vatandaşlara ve haber sitelerine karşı polis değişik illerde operayım yapıyor. Hapse atabilirsiniz ancak ne yıldırabilirsiniz ne korkutabilirsiniz. Atatürk’ün izinde vatanımızı ve ailemizi savunacağız.” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Eray Ertürk Kimdir ?

Babasının görevi sebebiyle 1971 yılında Kayseri’de doğan Eray Ertürk, 1976 yılında ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşti.

İlkokulu Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda okuyan Ertürk 1989 yılında Bahçelievler Deneme Lisesi’nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Metalurji Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan Ertürk, vatani görevini Şırnak’ta yedek subay olarak yapmıştır.

Kurucusu olduğu firmasında mesleğini devam ettiren ve İngilizce bilen Ertürk, üniversiteye giden 2 çocuk babasıdır. Üniversite yıllarından bu yana siyasette aktif rol alan Ertürk, Zafer Partisi’nin kurucu üyesidir.