Burdur Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, öğrencilere barınma hizmeti sunmaktadır. Toplamda 4 yurt bulunmaktadır; 2'si kız, 2'si erkek yurdu. Bu yurtlardan biri standartlara uygun bir kız yurdu, diğeri ise erkek yurdu olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, merkez yerleşkede kız öğrencilerin barındığı 1 blok ve toplamda 7 blok bulunmaktadır. Yurtlar, toplamda 2210 öğrenciye hizmet vermektedir, bunlardan 1283'ü kız, 927'si erkektir.

burdur kyk hakkında

Bucak KYK Yurdu kaç kişilik?

Yurtlarda öğrencilere daha fazla hizmet sunabilmek amacıyla 2 adet sosyal tesis bulunmaktadır. Ayrıca, Bucak İlçesinde 500 kişilik bir yurt hizmete sunulmuş ve Gölhisar ilçesinde 500 kişilik yurt inşaatı devam etmektedir. İstiklal Yerleşkesi'nde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik ve özel yatırımcılar tarafından 1000 kişilik yurt inşaatları da devam etmektedir.

burdur kyk fenerihisar

Burdur'da kaç tane KYK var?

Ayrıca merkez ve ilçelerde bulunan öğrenci pansiyonları, barınma hizmeti sağlamaktadır. Özellikle Erasmus değişim programı kapsamında gelen öğrenciler için bir Öğrenci Evi hizmete sunulmuştur.

Yabancı uyruklu öğrenciler de dahil olmak üzere, yurtlarda birçok öğrenciye barınma imkânı sağlanmaktadır.

burdur kyk imkanları

Burdur KYK imkanları neler?

Yurtlarda sunulan olanaklar arasında öğrencilerin sağlıklı ve uygun maliyetli bir şekilde beslenmelerini sağlayacak lokanta, kantin, ve kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilere hafta sonu ve resmi tatil günleri dahil olmak üzere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için beslenme yardımı yapılmaktadır. Bu yardım aylık olarak verilir ve her gün için bir kupon kullanılmaktadır.

burdur kız kyk

Burdur KYK'da neler var?

Yurtlarda çalışma salonları, spor salonları, bilgisayar donanımlı internet bağlantılı kütüphane, müzik, resim, çizim, bilgisayar, televizyon, ütü, valiz odaları, çamaşır kurutma yerleri, çamaşırhane, internet kafe işletmeleri, satranç odaları gibi bir dizi olanak da sunulmaktadır.

Editör: Evrim Tuna Şahin