Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasını sağlayacak bir karar aldı. Bu kararla birlikte, 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

EPDK'nin yeni kararına göre, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Bu kapsamda, "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'nin açıklamasına göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak bu özellikler fiyatı değiştirmeyecek. Bu adımın, tüketici nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırarak, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlamayı amaçladığı ifade ediliyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin aldığı bu kararın, akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini belirtti. Okumuş, ekonomik olarak zor bir dönemden geçen bayilerin kar paylarının artırılmasına ilişkin taleplerinin devletin her kademesine iletilip sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.

Kaynak: gazeteduvar