30 Ağustos’ta 32. Keşkek Dövme Şöleni ve Sünnet Şöleni kutlandı. Şölen Bucak Belediyesi önünden Kocakavak önünde keşkek dövülerek ilerledi. Geleneksel Keşkek Dövme Şöleni’nde Bucak Belediye Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekilleri ve Bucak Kaymakamı konuşma yaptı. Şölenin ilerleyen dakikalarında ise çocuk folklor ekibi yöresel dansları gerçekleştirdi. Şölen sünnet konvoyu ile devam etti…

32. Keşkek Dövme Şölenine dair Emrullah Ünal, “Bucak Belediyesi olarak şölenimizin 32.sini düzenliyoruz. Geleneklerimiz zaman içerisinde unutuluyor. Geleneklerimizi unutulmaması üzere sünnet şölenimizi ve keşkek dövme şölenimizi devam ettirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Şölene dair kültürel ögelerimize değinen AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, “Kültür kodlarımız yüzlerce yıldır sürekliliğini arttırarak bugünlere kadar gelmiştir. Bizleri millet olma şuuru içerisinde bir araya getiren özel anlam ifade eden değerler ve günlerdir.” sözleriyle ifade etti

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, “Böyle bir etkinlikte bulunduğum için mutluyum. Şehirler gelenekleriye ve çağın gereksinimleriyle donatıldığında hizmet belediyeciliği olur. Toplumlar gelenekleriyle anılır ve ilçemizde keşkek bir kültürdür.” Dedi.

Antalya Vali Yardımcılığı’na atanan Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “4 yıl önce 30 Ağustos’ta atanmıştım, tahminimce Bucak’taki son programım olacak. Çocuklarımızı bu anlamda günde tebrik ediyorum. Bu anlamlı günün Zafer Bayramı’na gelmesi çok büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.