Bucak ve çevre illerde bin bir zahmetle ağaçlardan toplanarak Pazar tezgâhlarındaki yerini alan zeytin çeşitleri, kış hazırlığı için alışverişini yapan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kilosu 50 lira ile 70 lira arasında satılan zeytinin Bucak’ta en çok gemlik ve tavşan yüreği çeşitleri rağbet görüyor.

Zeytin satışı, pazarda Ekim ayının ilk haftası başlıyor, Aralık ayı sonuna kadar devam ediyor. Bucak Kapalı Pazar yeri yanında tezgâhlarını kuran zeytin satıcıları satışların iyi olduğunu, ancak bu yıl zeytin veriminin az olduğunu belirtti.

Ağırtaş Köyü’nden gelen ve Bucak Pazarında zeytin satışı yapan Şerafettin Kahya, zeytinin kilo fiyatı, çeşitleri ve özellikleri hakkında konuştu. 30 yıldır zeytin satışı yapan Kahya, en çok tercih edilen Gemlik zeytininin 55-60 liradan alıcıya ulaştığını belirti. 30 dönümlük arazisinde zeytin yetiştiren Kahya, zeytin üretiminin zahmetli bir iş olduğunu ifade ederek zeytinde bu yıl verimin az olduğunu, buna rağmen satıştan memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: ses15