Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öncülüğünde yürütülen 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

bucak'ta 24 kasım öğretmenler günü töreni

Çelenk sunma töreninin ardından Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kaymakam Bayram Gale, belediye Başkan Vekili Ayşegül Altınsoy, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Sefa Aygün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Alperen Çatlı, İlçe İlçe Emniyet Müdürü Özkan Büyükyılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Taşkın, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

fatma çatan

Emekli Tarih Öğretmeni, Fatma  Çatan emekli öğretmenler adına konuşmasını gerçekleştirdi. Öğretmen Fatma Çatan, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’nin 95. Yılı, hepinize kutlu olsun. Ne mutlu ki uzun yıllardır bu kutsal görevi yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum..” sözlerine yer verdi.

hakan camcıoğlu

İlçe Milli Eğitim Müdürü hakan Camcıoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Öğretmenlik, insanlık tarihin en eski ve en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce gayret mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur.”

Camcıoğlu, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere emeklerini ihya eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Saygılarımı sunuyorum” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Aday Ogretmen Yemin Töreni

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Demiralay

Törende, adaylığı kaldırılan öğretmen yemin etti. Bu yıl emekli olan öğretmenlere Kaymakam Bayram Gale tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

Bayram Gale / şeref belgesi takdim edildi

Öğretmenler Günü'nde hizmet şeref belgeleri takdim edildi

öğretmenlere şeref belgeleri takdim edildi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Benim Öğretmenim konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiirler okundu, kazananlara ödülleri verildi. Şehit öğretmenler anısına hazırlanan video gösterimi ve Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Öğretmen Gittiği Yerin Kaderidir' adlı müzikal tiyatro sergilendi.

Öğretmen Gittiği Yerin Kaderidir

öğretmenler günü gösterisi

Kaynak: Evrim Tuna Şahin