Olay, Burdur'un Bucak ilçesinde gerçekleşti. Gizem Canbulut'un, erkek arkadaşı Eren Yıldız (22) ile parkta buluşması sırasında çıkan tartışma sonucunda Yıldız tarafından 7 bıçak darbesiyle öldürüldü.

Davanın karar duruşması, 8 Mart 2022 tarihinde yapılmıştı. Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleşen duruşmada, mahkeme hakimi Eren Yıldız'a iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulayarak 20 yıl hapis cezası vermişti.

Yeniden yargılandı

Ancak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, bu indirimi yetersiz bulup kararı bozdu. Bu nedenle sanık Eren Yıldız, Burdur Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yeniden yargılandı.

Yeniden görülen duruşmada, savcılık, sanığın tutukluluğunun devamını ve çocuğa karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Maktul Gizem Canbulut'un avukatları ise sanığa verilen cezanın az olduğunu ve haksız tahrik uygulanmaması gerektiğini belirterek bozma ilamına direnilmesini istedi.

Sanık Eren Yıldız, önceki savunmalarını tekrar ederek pişman olduğunu ve mahkeme kararına saygı duyduğunu dile getirdi. Sanık avukatları ise aleyhlerindeki iddiaları reddederek müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

'İyi hal indirimi'  uygulandı

Mahkeme heyeti, sanık Eren Yıldız'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırarak, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayıp cezasını önce 22 yıla düşürdü. Daha sonra ise 18 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin