Burdur’un Bucak İlçesi’nde Belediyeye ait Lostra Salonunda Ayakkabı Boyacılığı yapan Muhammet Mersin, dün akşam saatlerinde esnaflık yaptığı civardaki eczanenin önünde poşet içerisinde bir miktar para buldu.

Dükkânını kapatıp damadı ile irtibat kuran Muhammet Mersin, İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurup durumu bildirdi. İçerisinde 94.000 Türk Lirası bulunan poşetin sahibine ulaşmak için çevre esnafı ile irtibata geçen Mersin, çevre esnaflarının ve Eczane Personeli Ali İhsan Solak’ın yardımlarıyla bugün sabah saatlerinde paranın sahibi olan Bekir Ardıç’a ulaştı ve parasını teslim etti. 

Poşet içindeki 94 bin lirayı nasıl bulduğunu daha sonra sahibine ulaşmak için nasıl bir yol izlediğini anlatan Ayakkabı Boyacısı Muhammet Mersin, “Paranın bir kuruşuna bile dokunmadan sahibine ulaşıp 94 bin lirayı kendisine teslim ettim. Herkesin bu duyarlığı göstermesi gerek. Hakkımız olmayan bir kuruş dahi olsa bu para o kişinin işine yaramaz” dedi. Demir Doğrama işiyle uğraşan Bekir Ardıç ise kuyumcudan bilezik bozdurduğunu ve parayı ticaret amaçlı kullanacağını belirterek akşam eve gidince parayı kaybettiğimi fark ettim, nerede düşürmüş olabileceğim konusunda aramaya başladım, daha sonra parayı bulan kişi bana ulaştı ve paramı teslim etti. Benzer durumlarda herkesin aynı duyarlılığı göstermesini dilerim. Çok sevindim ve kendisine teşekkür amaçlı bir miktar hediye ettim” dedi. 

Küçük bir esnaf dükkanında Ayakkabı boyacılığı yapan Muhammet Mersin, kaldırımda poşet içinde bulduğu 94.000 Türk Lirasını sahibine teslim ederek herkese örnek teşkil edecek bir davranış biçimi sergiledi.

KAYNAK: Ses15.com.tr

Editör: Ömer Özdoğan