Beslenme uzmanları popüler olan o sıcak içeceğin vücuda faydalarını sıraladı. İşte o içecek…

Beslenme uzmanlarına sıcak içecek önerisi

Çay ve kahve dünya genelinde en sık tüketilen içecekler arasında bulunuyor. Bu içeceklerin sağlığa yararları dikkat çekiyor. Beslenme uzmanları bu içeceklerin hem kalp hem de beyni faydalarını sıraladı. Beslenme uzmanı olarak bilinen Mason hem çay hem de kahvenin vücuda faydalarını sıraladı. Çayın vücuda faydalarının altı çizildi.

Çayın sağlığa yararları

Yapılan bir anket sonucu çayın sağlığa yararlarının bilinmediğini ortaya çıkardı. Çay aslında sıcak bir içecekten daha fazlasını sunmuyor. Çayın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre çay kalp sağlığını koruyucu bir özellik gösteriyor. Papatya, zencefil, siyah çay ve diğer çay türleri pek çok antioksidanı bünyesinde bulunduruyor. Yapılan araştırmalara göre bir fincan çayın kalp sağlığında büyük bir yeri bulunuyor.

Anti inflamatuar bir etkiye sahip olan çay bünyesinde çeşitli polifenollerin bulunduruyor. Buda kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor.

Çay kan basıncını düşürüyor

Uzmanlar yeşil ve siyah çay içmenin kan basıncını düşürdüğünü vurguladı. Çay arterleri genişleterek kolestrolün düşürülmesi ve kan damarlarının genişletip hastalıkların azalmasına yardımcı olabiliyor.

Tüm bunların yanında çay beyin sağlığına da fayda sağlıyor. Beslenme uzmanları papatya, yeşil ve siyah çayın beyine yardımcı olduğunu vurguladı.

Uzman Mason, siyah çayın beyin sağlığına çok iyi geldiğini vurguladı. Düzenli olarak siyah çay tüketiminin ilerleyen yaşlarda iyi bir hafıza ile ilişkilendirilirdiğinin görüldüğü paylaşıldı. Yeşil çayın ise hafıza eksikliklerinin önüne geçme de önemli bir rol gösterdiği paylaşıldı. Papatya çayının sakinleştirici etkilerinin yanında kaygı azaltmada etkili olduğu belirtildi.

Son dönemin popüler Çayı Hibiscus

Son dönemin en popüler çaylarından biri olan Hibiscus çayı kan basıncını düşürücü etkiye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Hibiscus çayı potansiyel olarak kolestrol düşürücü etkilere sahip.